Professionele zorgverleners, paramedici en verpleegkundigen moeten rekening houden met hun eigen comfort en gemak, en het comfort en gemak van hun patiënten, bij het vergelijken van rolstoelvervoeropties. Zitmogelijkheden voor zorgverleners die niet zelfstandig in een rolstoel kunnen bewegen, zijn onder meer verschillende soorten transportrolstoelen, evenals enkele elektrische modellen die kunnen worden geïnstalleerd met bedieningselementen die u kunt bedienen.

Een transportrolstoel moet worden gebruikt in gevallen waarin de patiënt zich op geen enkele manier zelfstandig kan verplaatsen. Zelfs als de patiënt constant medische aandacht nodig heeft, als hij een handbewogen rolstoel kan duwen, zal hij er veel comfortabeler mee zijn. Als een patiënt geen handmatige rolstoel kan gebruiken, maar wel een elektrische rolstoel, kan hij of zij zichzelf of met uw hulp voortbewegen in een gemotoriseerde rolstoel met een verwijderbare joystick. Deze optie is afhankelijk van gemak en kosten; in gevallen waarin de patiënt constante zorg nodig heeft, is het misschien niet de kosten waard. Dit kan een grote hulp zijn bij het helpen van ernstiger zieke patiënten doordat u iemand kunt helpen die geen handmatige rolstoel of elektrische rolstoel kan gebruiken zonder deze fysiek in een transportrolstoel te moeten duwen.

Basistransportrolstoelen zijn lichtgewicht, draagbaar en betaalbaar. Dit zijn stoelen die in ziekenhuizen worden gebruikt om patiënten te vervoeren en patiënten op te halen. Elke patiënt die door een blessure, ziekte of herstellende van een medische ingreep tijdelijk niet kan lopen of sporten, profiteert van een goedkope transportrolstoel.

Hoe lichter de transportrolstoel, hoe gemakkelijker het voor u zal zijn om de patiënt te duwen. Daarom zijn er lichtgewicht aluminium buismodellen verkrijgbaar met een totaalgewicht van minder dan 20 pond. Ze zijn iets duurder, maar ze zijn gemakkelijk te duwen door een passagier, gemakkelijk op te pakken en nemen weinig opslagruimte in beslag.

Er zijn ook zware rolstoelen beschikbaar voor lange patiënten. Terwijl een grotere patiënt moeilijker te duwen is, zijn de kosten van een zware rolstoel veel lager dan de kosten van een elektrische rolstoel. Zware rolstoelen wegen tussen de 350 en 450 pond.

Patiënten die veel tijd in een rolstoel doorbrengen, hebben baat bij het gebruik van ligrolstoelen. Dit is een optie die de transportrolstoel zwaarder maakt, maar het comfort van uw patiënt kan de extra inspanning van uw kant waard zijn. Patiënten die vanwege hart- en vaatziekten volledig moeten gaan liggen, kunnen dat in hun eigen rolstoel. Met volledig verstelbare rolstoelen kunnen patiënten volledig achterover leunen en hun benen boven hartniveau optillen.
Een professionele verzorger moet worden betrokken bij beslissingen over rolstoelvervoer. Een stoel kopen gaat ook over u, want de mobiliteit van de patiënt hangt af van uw kracht.

Leave a Reply

Your email address will not be published.