Technologie begint de manier waarop we met elkaar communiceren en zakendoen, in te halen. Door de toegenomen blootstelling aan technologie, waaronder smartphones, tablets, elektrische auto’s en internet, is het moeilijk te geloven hoe volledig verankerd in ons dagelijks leven. Het is te zien dat technologie begint te veranderen en de manier waarop industrieën over de hele wereld functioneren te veranderen. De renovatie-industrie is geen uitzondering. Naarmate nieuwe trends zich blijven voordoen en de toekomst van wat kan zijn, vooruitgaan, moeten nieuwe benaderingen worden gecreëerd.

Het idee:

Opkomende technologieën beginnen meer oplossingen te bieden voor veel industrieën, waaronder de bouw. Deze trends helpen om processen te verbeteren, automatisering en effectieve besluitvormingsinstrumenten mogelijk te maken, waardoor de huidige voortgang kan worden versneld en efficiënter kan worden bereikt. Er zijn veel factoren die hebben bijgedragen aan de verschuiving in de industrie, waaronder het algehele landschap van de samenleving, de economie en het milieu. Het combineren van het algehele landschap met de constant veranderende aard van technologie kan helpen om uit te blinken en nieuwe trends in de renovatie-industrie te creëren.

De gevolgen:

Hoewel het moeilijk te bepalen is hoe technologie en de renovatie-industrie zich vloeiend zullen vermengen, is het duidelijk dat dit in een snel tempo zal gebeuren. Technologie zal een grote impact hebben op de renovatie-industrie en in het huidige tempo zou dat vroeger vroeger dan later kunnen gebeuren. Door deze verschuiving kunnen bedrijven en klanten nauwer samenwerken, waardoor een allesomvattende relatie ontstaat. Deze verschuiving verandert niet alleen de perspectieven van het bedrijf met betrekking tot de wensen van de klant, maar door meer communicatie te gebruiken, ontstaat er een constante uitwisseling van ideeën. Hierdoor kunnen wijzigingen in een keer, altijd en overal worden doorgevoerd. Er zullen nieuwe benaderingen worden uitgevoerd, die zich zullen richten op een meer off-site constructie. Het is mogelijk om opdrachtgevers mee te nemen in de ontwerpfase, zodat zij zelf online wijzigingen kunnen doorvoeren, geïntegreerd in het renovatieproces. Dit kan inhouden dat er wijzigingen worden aangebracht door middel van opmerkingen over gemodelleerde 3D-renders, waardoor het werk op een efficiëntere manier kan worden uitgevoerd. Dit betekent dat planning nooit een probleem zal zijn, omdat renovatieprojecten sneller kunnen worden gestart en van de eerste keer goed worden uitgevoerd.

Nu technologie en 3D-printen de wereld stormenderhand blijven veroveren, zullen renders worden omgezet in miniatuur fysieke ontwerpen waar huiskenmerken gemakkelijk kunnen worden uitgewisseld, weggenomen en toegevoegd. Dit zorgt voor minimale fouten in het eigenlijke renovatieproces, aangezien technologie er ook verantwoordelijk voor zal zijn om te profiteren van just-in-time-principes, waarbij alles ter plaatse wordt geassembleerd. Deze verschuivingen en veranderingen zullen van invloed zijn op de industrie als geheel, waardoor bedrijven en werknemers zowel digitaal als in het eindproduct output van hogere kwaliteit zullen produceren.

Een potentiële toekomst:

Er zijn veel verschillende soorten technologieën die worden onderzocht en in de kinderschoenen staan, waaronder het gebruik van nanotechnologie. Dit idee zal, als het wordt gerealiseerd, een nieuw tijdperk creëren, niet alleen in de renovatie-industrie. De renovatiesector ziet onderhoudsvrije omgevingen bouwen waar zelfherstellend beton en zelfreinigend glas slechts het topje van de ijsberg is. Met deze verschuiving in technologisch gebruik zal het minder nodig zijn om werknemers in het bouwproces in te zetten en meer achter de schermen van projecten te gebruiken, en nauwer samen te werken met huiseigenaren om te bepalen wat er moet gebeuren. Robots, ja robots, zullen het overnemen, wat de manier waarop de industrie werkt zal veranderen, door plaatsen en mensen te combineren om de industrie als geheel te verenigen, waardoor projecten virtueel en in realtime kunnen worden uitgevoerd. Dit voortdurende idee toont de visie dat tools en technologie die al worden gebruikt, zullen helpen bij het ontwikkelen van normen die creativiteit mogelijk maken. We zien nu al potentieel met het gebruik van videoconferenties en hologrammen die kunnen worden geïntegreerd met bouwmodellen en naarmate de jaren vorderen, zal de technologie alleen maar verbeteren.

Nieuwe focus:

Deze toekomstige ontwikkelingen stellen bouwprofessionals in staat zich te concentreren op wat ze doen, in plaats van hoe het gedaan zal worden. De bouwsector zal meer worden gezien rond ontwerp en innovatie om aan de behoeften van de klant te voldoen in plaats van handarbeid. De toekomst zal gebaseerd zijn op mensen met een breed scala aan vaardigheden die IT-systemen zullen gebruiken om voort te bouwen op wat ze weten en experts zullen worden op meer gebieden dan ze nu zijn. Deze verschuiving heeft niet alleen gevolgen voor de bouwsector, maar voor alle andere sectoren waarin vaardigheden verband houden met technologie, waardoor een potentieel probleem ontstaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.